december 9, 2023

Sport in Drenthe

't leste sportneis uut Drenthe

Arianne Hartono uitgeschakeld op Roland Garros

1 min gelezen
Arianne Hartono

Arianne Hartono

Italiaanse Cocciaretto in twee sets te sterk voor Hartono

Arianne Hartono is uitgeschakeld op Roland Garros. De Meppelse ging in de eerste ronde van het kwalificatietoernooi onderuit.

Voorafgaand was het gevoel bij Hartono uitstekend. Immers bij de Australian Open wist ze ook via het kwalificatietoernooi het hoofdtoernooi te bereiken. Dinsdagmiddag lukte dat in Parijs niet omdat in de eerste ronde de Italiaanse Elisabetta Cocciaretto met 6-2 en 6-4 te sterk.

In de eerste set wist de 26-jarige Hartono geen indruk te maken want die verloor ze ook vrij kansloos. In de tweede set liep ze snel tegen een break aan, maar die wist ze ook weer te repareren. Tot aan 4-4 ging het gelijk op, maar de negende game ging naar de Italiaanse die daarna zelf de wedstrijd uit kon serveren.

Hartono is niet de enige Nederlandse dame die in de eerste ronde onderuit ging. Ook Lesley Pattinama-Kerkhove en Richel Hogenkamp gingen onderuit. Suzan Lamens was de enige die bij de vrouwen de tweede ronde wist te bereiken. Arantxa Rus is met haar 76ste plaats op de WTA-wereldranglijst al zeker van deelname aan het hoofdtoernooi.

About Author

Meer Drent sportnieuws

Copyright Sport in Drenthe © All rights reserved. | Newsphere door AF themes.