HZVV klopt Noordscheschut in eigen huis

HZVV klopt Noordscheschut in eigen huis
VV Noordscheschut - HZVV
Noordscheschut - HZVV
Noordscheschut – HZVV

Ten Brinke loodst HZVV langs Noordscheschut

Vorige week degradeerde Noordscheschut uit de zaterdag Hoofdklasse B, maar vanmiddag ontving het op eigen sportpark Meulenwieke HZVV uit Hoogeveen.

Voor de ploeg van trainer Marc van Meel stond er niks meer op het spel, maar de openingsfase was voor de gasten uit Hoogeveen. HZVV kwam er in de openingsfase een aantal keren gevaarlijk uit, maar de verdediging en doelman Roy Boertien kwamen niet in de problemen. Na het eerste kwartier kreeg Noordscheschut wat meer vat op het spel van HZVV en wist het zich ook een paar kleine mogelijkheden te creëren.  Toch was het vaker de emotie en de strijd die er voor zorgde dat beide ploegen niet echt in hun spel wisten te komen. Toch kwam er voor rust nog een bevlieging van Noordscheschut toen met een rake kopbal Nick Koster de 1-0 scoorde.

Noah ten Brinke schiet HZVV na een 1-2 voorsprong
Noah ten Brinke schiet HZVV na een 1-2 voorsprong

Na rust begon in de eerste vijf minuten Noordscheschut sterk. Voor het HZVV doel wist het gevaar te stichten, maar een grote kans kwam er niet uit. HZVV kwam in de 52ste minuut een beetje tegen de verhouding in weer terug toen 1-1. Spits Noah Ten Brinke wist zich raad met zijn eerste kans van de wedstrijd en schoot de bal langs de kansloze Boertien. Daarna nam HZVV het heft meer en meer in handen en zeven minuten laten controleerde Ten Brinke een lange pass goed en opnieuw liet hij doelman Boertien volstrekt kansloos.

Noordscheschut probeerde na de 1-2 weer een vuist te ballen, maar het wist niet meer in de buurt van het doel van HZVV te komen. Het waren de gasten uit Hoogeveen die de wedstrijd beslisten. Op aangeven van Ten Brinke  schoot Sander Dzemidzic de 1-3 tegen de touwen. Na de 1-3 was het verzet bij Noordscheschut gebroken en was te merken dat de teleurstelling groot was. In een tijdbestek moest de scheidsrechter van dienst vier keer de gele kaart trekken.

HZVV blijft door de overwinning op een zevende plaats staan met 38 punten uit 27 duels. Noordscheschut wat zal terugkeren na de eerste klasse staat met 13 punten onderaan.

VV Noordscheschut - HZVV
VV Noordscheschut – HZVV

About Author