december 9, 2023

Sport in Drenthe

't leste sportneis uut Drenthe

Nieuw-Buinen degradeert naar de 3e klasse

1 min gelezen
VV Nieuw-Buinen (Foto website Nieuw-Buinen)

VV Nieuw-Buinen (Foto website Nieuw-Buinen)

SC Stadskanaal zorgt dat Nieuw-Buinen degradeert naar de 3e klasse

Jaren geleden was Nieuw-Buinen een zekerheidje in de Hoofdklasse. Jaren later is de ploeg gedegradeerd naar de 3e klasse in het zondagvoetbal.

De gouden tijden van Nieuw-Buinen zijn vervlogen en zondagmiddag was het des te pijnlijker dat juist buurtgenoot SC Stadskanaal de Buunermondjes over de knie legde.

Dat Nieuw-Buinen zou gaan degraderen dat leek al wel een feit aangezien de ploeg na twintig wedstrijden nog maar drie punten had. In Stadskanaal leek het dan ook snel mis te gaan want de thuisploeg kwam al na zes minuten spelen op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Leon Bos.

Toch wist Nieuw-Buinen zich weer in de wedstrijd te vechten want twee minuten later scoorde Pascal Felix de gelijkmaker. Nog voor rust besliste het SC Stadskanaal van trainer Jordy Nijgh snel het duel want Jeffrey Bakker zorgde voor de 2-1 en Leon Bos met zijn tweede van de middag voor de 3-1. Vlak voor tijd trof Bakker nog een keer doel waardoor Stadskanaal een ruime overwinning boekte en Nieuw-Buinen afvloeit naar de derde klasse.

 

About Author

Copyright Sport in Drenthe © All rights reserved. | Newsphere door AF themes.