december 9, 2023

Sport in Drenthe

't leste sportneis uut Drenthe

NWVV na mega spannende middag aan de haal met de titel

3 min gelezen
Nwvv Kampioen

NWVV kampioen

NWVV als lachende derde met de titel aan de haal

NWVV uit Nieuw-Weerdinge is zaterdag kampioen geworden in de 5e klasse F. De ploeg van trainer Johan Hollen won op bezoek bij Muntendam met 1-5, terwijl titelkandidaat in SC Scheemda in Musselkanaal struikelde bij SETA.

Zoals voor twee weken geleden gememoreerd in onze verslaggeving kwamen we al met de uitdrukking waar twee honden vechten om een been… ging in dit geval NWVV er mee heen. SETA en SC Scheemda leken op de slotdag het samen uit te gaan vechten, maar niet bleek minder waar. SC Scheemda wat de titel kon pakken in Musselkanaal bij SETA ging met 2-1 onderuit waarna NWVV de lachende derde bleek.

SETA – SC Scheemda

Het was vanmiddag bij SETA een gezellige middag. Door de thuisclub was er een DJ geregeld waardoor de muziek over het sportpark galmde. Voorafgaand aan de wedstrijd was er van beide clubs een sfeeractie met rookpotten waardoor het aan de Schoolstraat in Musselkanaal blauw en geel kleurde.

De 500 supporters die aan de kant stonden zagen in de openingsfase dat het aan zowel SETA als SC Scheemda kant rommelde. Beide ploegen leden door de spanning veel balverlies. De thuisclub wist wel als eerste de score te openen. Topscoorder Jeroen Buurke vond over de rechterkant Dylan de Wit die met een goed bekeken schot de 1-0 op het scorebord zette.

SC Scheemda wat in de fase voor dat doelpunt juist wat gevaarlijker begon te worden kreeg wel een enorme tik van deze achterstand. Toch lukte het om de gasten uit de provincie Groningen om zich snel te herpakken en de rest van de eerste helft dicteerde Scheemda dan ook het spel.

Scheemda kwam via de snelle aanvaller Niek Smit snel terug tot 1-1 en had daarna een legio aan kansen om op voorsprong te komen. Aanvoerder Danny Blaauw met een kopbal en een goed genomen vrije trap was dicht bij een doelpunt. Ook Smit kreeg een dot van een kans op de 1-2, maar zijn inzet ging net voor het doel langs van doelman Thomas Dijkhuis. De goalie ontpopte zich in de eerste helft al tot de man van de wedstrijd omdat hij een aantal keren zijn club met prima reddingen behoedde voor een achterstand.

Tweede helft

In de tweede helft ging het net als in de eerste helft in de openingsfase gelijk op, maar wist SETA na een uur spelen steeds beter in de wedstrijd te komen. Met name Jarno Giezen die achterin wat onzeker was bleek in aanvallend opzicht wel veel gevaarlijker. Toch was in die fase de beste kans voor Scheemda, want een rollertje van linksback Ramon Ab ging maar net langs de verkeerde kant van de paal. In de tegenaanval kreeg SETA verdediger Giezen op de heupen aan de rechterkant en passeerde twee tegenstanders, maar zijn schot met links werd met moeite gepakt door de Scheemda doelman Rik Elzer.

Twintig minuten voor tijd wist Giezen zijn geluk wel te beproeven toen hij vanaf de linkerkant met zijn rechterbeen de 2-1 wist te scoren. Scheemda wist op dat moment, aangezien NWVV met 5-1 voorstond dat het twee keer moest scoren. In de slotfase probeerde de ploeg ook met verdediger Thijs Heeg naast Danny Blaauw in de spits om er nog wat van te maken, maar Scheemda wist niet te scoren. Blaauw was nog dichtbij de 2-2, maar zijn halve volley belande op de lat.

NWVV kampioen

Doordat Scheemda op de slotdag verloor van SETA ging uiteindelijk NWVV met de titel aan de haal. In de kampioenschapswedstrijd tegen Muntendam kwam het nog wel op een 1-0 achterstand, maar al snel repareerde de ploeg de schade door treffers van Roy Súper, Marko Mihalj en Raymond Aardema. In de tweede helft scoorde Súper zijn tweede van de middag en maakte Marco Schipper de 1-5.

SETA, SC Scheemda en ook Bargeres zien een verlenging van hun seizoen. Deze clubs moeten gaan proberen om via de nacompetitie te promoveren naar de vierde klasse.

About Author

Copyright Sport in Drenthe © All rights reserved. | Newsphere door AF themes.