december 9, 2023

Sport in Drenthe

't leste sportneis uut Drenthe

NWVV ziet SETA verliezen en stijgt naar de tweede plaats

2 min gelezen
Peter Van Elten

Peter van Elten

Volgende week spannende ontknoping in vijfde klasse F

NWVV heeft zaterdagmiddag in de vijfde klasse F hele goede zaken gedaan. De ploeg van trainer Johan Hollen won met 5-2 van VV Harkstede en zag koploper SETA uitglijden in Westerlee met 3-2.

SC Scheemda won zaterdagmiddag wel. De Groningers wonnen thuis met 3-2 van ZNC en liggen nu op koers voor de titel. Toch kan het volgende week ook weer zomaar anders zijn want SC Scheemda moet naar Musselkanaal om tegen SETA te spelen. Beide ploegen zullen dus hun wedstrijd moeten winnen om kampioen te kunnen worden. NWVV kan misschien daar van profiteren en met het kampioenschap aan de haal gaan.

NWVV – VV Harkstede

NWVV kreeg het op het eigen Sportpark Nieuw-Weerdinge het zaterdagmiddag niet cadeau. Via topschutter Roy Súper en Peter van Elten nam het een 2-0 voorsprong, maar de gasten uit Harstede wisten via Dennis Eising na rust weer aansluiting te vinden. NWVV leek met de punten aan de haal te gaan, maar vlak voor tijd scoorde Yarmo Niewold de 2-2 en leek het kampioenschap uit zicht. NWVV richtte zich nog één keer op. Aanvoerder Mark Kok zorgde voor de 3-2 en in blessuretijd wisten Jochem Seitzinger en Marko Mihalj de eindstand naar 5-2 te tillen.

VV Westerlee – SETA

Het kon toch niet anders zijn dan dat SETA met het kampioenschap aan de haal zou gaan. In Westerlee kwam het via Dylan de Wit en Milan Moesker op een 0-2 voorsprong.  Maar Westerlee wist nog voor rust die schade te herstellen. Jesper Brouwer scoorde de 1-2 en vlak voor het rustsignaal wist Arjen Plat voor de 2-2 te zorgen. In de tweede helft moest SETA scoren, maar sloeg Westerlee hard toe. Berry Smit maakte de winnende 3-2.

SC Scheemda – ZNC

SC Scheemda had het net als SETA en NWVV zaterdagmiddag niet makkelijk. Niek Smit (2x) en Danny Blaauw zorgden in de eerste helft voor een 3-0 voorsprong. ZNC uit Zuidbroek kwam in de tweede helft nog knap terug in de wedstrijd door nog twee keer te scoren. Toch wist SC Scheemda de wedstrijd wel te winnen en is het met nog één speelronde te spelen koploper in de 5e klasse F.

About Author

Copyright Sport in Drenthe © All rights reserved. | Newsphere door AF themes.